gegrilde groenten bbq

De 10 populairste BBQ’s op dit moment

Gelukkig wordt het weer steeds beter. De korte broeken en t-shirts kunnen weer uit de kast en we kunnen weer volop gaan genieten van het lente en opkomende zomer weer. Als je denkt aan de zon, dan denk je ook direct aan BBQ-en.

Lekker buiten eten met je gezin. Helaas mogen je vrienden later pas weer aanschuiven, wanneer het Corona virus is afgezwakt en de regels weer worden versoepeld. BBQ-en is een gezellig samenzijn onder het genot van een lekker hapje en een lekker drankje.

Wij hebben een selectie voor jullie gemaakt van de populairste BBQ’s van dit moment. We hebben een mix van:

  • elektrisch
  • houtskool
  • gas

De populairiteit van de BBQ’s hebben we op basis van reviews, levertijd en prijs/kwaliteitsverhouding beoordeeld. De BBQ’s staan in een willekeurige volgorde. Dus nummer 1 is niet de populairste BBQ.

n.b. In een volgend artikel lichten we de de keramische BBQ’s uit.

Elektrische BBQ

Elektrisch Barbecueën is samen met een Gas BBQ het snelst en het gemakkelijkst te bedienen. De Elektrische BBQ is binnen no-time op temperatuur en je beheerst de temperatuur net zo gemakkelijk als bij je binnenkeuken. Een elektrische BBQ is meestal niet heel groot van formaat, dus makkelijk te verplaatsen. Het balkon, op tafel, (dak) terras of in de garage, het kan allemaal. Door de minimale rookontwikkeling is hij buur-vriendelijk.

Er schuilen ook een aantal nadelen aan elektrisch Barbecueën. Door zijn “kleine” formaat is het niet geschikt voor grotere groepen. En de echte BBQ liefhebber zal de authentieke rooksmaak missen. Bij een elektrische BBQ is ook altijd stroom nodig. BBQ op het strand wordt hoogstwaarschijnlijk niks. De elektrische variant is vaak duurder dan de Houtskool BBQ.

nummer 1

De Princess elektrische BBQ

Hou jij ook van BBQ-en, alleen vind je die rook lucht maar stinken? Of wil je het de buren liever niet aandoen, omdat de was buiten hangt? Kies dan voor elektrisch BBQ-en. Dit is de goedkoopste vorm van BBQ-en. Heb je toevallig ook nog zonnepanelen? Dan is dit helemaal voordelig.

Deze Princess elektrische BBQ is met zijn 2000 watt, binnen mum van tijd op temperatuur. De thermostaat draaiknop regel je de temperatuur van de grill. Door de veiligheidsschakelaar is deze beschermd tegen oververhitting. De Princess BBQ is met het losse onderstel gemakkelijk op een balkon te plaatsen of je zet hem op tafel in de tuin.

De BBQ heeft een oppervlakte van 47 x 28 cm en is daarom uitermate geschikt voor gezinnen. Het vlees, vis of de groenten bak je perfect door de regelbare temperatuurinstelling. De elektrische BBQ is geschikt voor het op temperatuur houden van BBQ’s

Wat deze Elektrische BBQ ook handig maakt, is dat deze helemaal demontabel is, zodat je alles grondig kan reinigen na de tijd. Wel zo hygiënisch.

Het vetopvangbakje vul je met water om “stank” overlast te voorkomen, van de aanbaksels die anders voor rookvorming zorgen. De BBQ is voorzien van een beschermende coating. Hierdoor voorkom je roestvorming.

Al met al is dit Elektrische BBQ Princessje een onmisbare factor voor een succesvol buiten eet moment.

nummer 2

Garden Grill Bistro elektrische BBQ

Deze Garden Grill elektrische BBQ is zeer compact en erg geschikt voor bijvoorbeeld de camping, terras of zelfs binnen. Dit omdat er geen vlammen vanaf komen. Het onderstel van deze BBQ is los te koppelen zodat je hem ook als tafel BBQ kan gebruiken. Het gebruik van een elektrische BBQ bied vele voordelen. Zolang er een stroomaansluiting is, kan er worden gebarbecued. Elektrisch BBQ-en is eigenlijk net net zo handig als elektrisch koken. De garing van het vlees, vis of groenten gaat makkelijker dan met bijvoorbeeld Houtskool. De BBQ is snel op temperatuur en voorzien van 5 warmtestanden en heeft een vermogen van 1600 watt.

Naast de grillplaat is de Garden Grill Bistro BBQ ook voorzien van een plancha. Dit is een bakplaat waar je je producten kan bakken. De grill en de plancha hebben een totale afmeting van 45 x 32 cm en een stahoogte van 85 cm. Het vet en vocht wat uit de producten druipt wordt opgevangen in een daarvoor bestemd opvangbakje.

Wij adviseren altijd om een laagje water in het opvangbakje te doen, zodat je het nadien makkelijker kan schoonmaken en het vet zorgt op deze manier ervoor dat het niet in het opvangbakje gaat roken en eventueel aanbakken.

Ga je speklapjes bakken? Leg dan aluminiumfolie onder grill. Dit voorkomt dat er te veel vet op de hitte elementen valt en dan bestaat de kans dat er een vlam ontstaat.

Het plateau onder de BBQ is een handige opslag plek voor bijvoorbeeld wat kruiden, je vleestang, spatel of keukenrol.

Wil je langer genieten van deze BBQ, scherm hem dan met de Bistro beschermhoes

De Garden Grill Bistro elektrische BBQ is je nieuwe maatje voor de lente en zomer.

Excellent Electrics elektrische BBQ

Dit is de laatste topper van de Elektrische BBQ’s. De Excellent Electrics elektrische BBQ. Deze variant valt direct op door de extra ruimte die deze BBQ biedt. Niet zozeer voor het grillen zelf, maar wel voor als voorraad plek. Je herkent het vast wel. De tafel staat al vol met karaffen fruitwater aangevuld met ijs, borden en bestek, salades, stokbrood en ga zo nog maar even door. Maar waar moet het BBQ vlees heen?

Heb je ook altijd ruimte te kort dan is deze BBQ uitermate geschikt voor jou. Hij heeft 2 zij plateau’s en nog 1 onder de BBQ zelf. Wat deze BBQ ook uniek maakt is het warmhoud rooster dat aan het windscherm is bevestigd, boven de grill. Het grillrooster heeft een afmeting van 36 x 24 cm. Door de zij plateau’s heeft deze BBQ een afmeting van 87 cm breed. De sta hoogte is 87 cm.

De Excellent Electrics elektrische BBQ heeft een vermogen van 2000 watt en heeft een traploos verstelbare hitte instel knop.

Ook bij deze elektrische BBQ adviseren wij om een laagje water in de bak zodat het vet niet aan gaat koeken en verbranden aan de bodemplaat. Met speklapjes bakken is het plaatsen van aluminiumfolie vereist om een vlam te voorkomen.

Houtskool BBQ

Barbecueën op Houtskool is de lastigste vorm van grillen. Houtskool heeft vele goede eigenschappen maar ook nadelige. Voor de echte BBQ master is er maar 1 soort BBQ en dat is met Houtskool. Naar het moment toe werken dat de kolen op temperatuur zijn is geweldig.

De kolen bereiken hoge temperaturen (dit is makkelijk voor het dichtschroeien van vlees). Ze geven de echte authentieke rooksmaak af. Daarentegen duurt het een tijdje voordat het goed op temperatuur is. Ook het behouden van de temperatuur is met Houtskool een flinke klus. Bij Houtskool is ook altijd rookontwikkeling en er komen vaak ook veel asdeeltjes los.

Briketten worden ook vaak gemixt met Houtskool. Dit omdat briketten langer op temperatuur blijven. Je kan er dus ook perfect indirect met grillen, omdat ze hun warmte beter bewaren dan Houtskool. Het duurt daarentegen wel langer voordat ze op temperatuur zijn.

nummer 4

Boretti Barilo Hoitskool BBQ

De echte kenners kennen het vertrouwde Italiaanse merk Boretti, als o.a. indoor cooking merk. Ze verkopen fornuizen, ovens, inductieplaten et cetera. Ze hebben zich ook gespecialiseerd in outdoor cooking:

Deze Boretti Barilo Houtskool BBQ is een genot om alleen al naar te kijken. Het robuuste apparaat, met een industriële look en design is bijna onverwoestbaar te noemen. De 1,5mm dikke stalen wanden zorgen voor optimale warmte isolatie.

In de BBQ zitten 3 afzonderlijke kolenmanden, zodat je 3 verschillende temperatuurzones kan creëren. De gietijzeren bakplaat en 2 grillroosters zijn van sublieme kwaliteit en zorgen voor het beste resultaat. Het totale grill/bakoppervlakte komt hiermee op 84 x 41 cm. De temperatuurmeter geeft de “kamer” temperatuur weer.

Buiten het prachtige design van de Boretti Barilo Houtskool BBQ, is hij ook veilig te verplaatsen door de hitte bestendige handvatten. Zoals je mag verwachten van dit BBQ monster, zit er wel aardig wat gewicht in: 43,5 kg. Maar dit neem je met een korrel rijst want de kwaliteit die je ervoor terug krijgt is het dubbel en dwars waard. De stahoogte is 105 cm.

Natuurlijk wil je 2e keuken wel goed beschermen. Ga dan voor de orginele Boretti Barilo BBQhoes

De Boretti Barilo BBQ is er ook in een gas BBQ versie: de Boretti Addizio gas BBQ

nummer 5

MaxxGarden Houtskool BBQ

Deze MaxxGarden Houtskool BBQ, type kogel BBQ, is een ideale BBQ voor op de camping of een festival. Natuurlijk ook uitermate geschikt voor in je tuin. De BBQ is voorzien van een handige as-opvangschaal. Het grillrooster is 45 cm breed en de stahoogte is 60 cm. Er zitten 2 handige tangen bij, voor het optillen van het rooster.

Het deksel heeft een ventilatierooster en hittebestendig handvat. Het deksel kan je door middel van een haak aan de BBQ vast maken als je tijdelijk het deksel van de Barbecue wil verwijderen. Het handige rooster onder de BBQ biedt jou plaats voor jou meegeleverde BBQ tang en vleesvork te plaatsen. Verder worden er ook nog 8 barbecuespiezen meegeleverd.

De extra grote wielen maakt het verplaatsen van de BBQ lekker makkelijk. De MaxxGarden Houtskool BBQ is al enkele jaren 1 van de instapmodel toppers in de BBQ wereld door de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Met deze hoes, bescherm je jouw MaxxGarden BBQ.

nummer 6

TecTake Florian Houtkool BBQ

De eerste blik die je werpt op dit pareltje maakt je direct verliefd op de TecTake Florian Houtkool BBQ. Dit stalen monster zorgt voor lange zomeravonden met je gezin en na het Coronavirus met familie en vrienden. Het stabiele ontwerp zorgt voor extra veiligheid.

Het grote grilloppervlakte van 54 x 24 cm is praktisch voor grotere gezinnen/groepen. Op het geïntegreerde warmhoud rooster leg je de bijna gare sateetjes op. De ventilatieroosters in de deksel van de barbecue zorgen voor temperatuurbeheersing. Ook zit er een thermometer bevestigd in de deksel. Deze geeft de “kamer” temperatuur aan binnen de barbecue. De BBQ temperatuur is variabel te regelen, dit komt doordat je de grote Houtskoolkuip handmatig kan verstellen in hoogte. De verwijderbare aslade kan je aan de voorkant eruit trekken door middel van de hendel.

De handige zijtafel zorgt voor extra werkruimte. Tevens zitten er vier haakjes aan voor bijvoorbeeld een theedoek, en wat barbecue accessoires. Omdat BBQ-en een echt mannen ding is, hebben ze een bieropener bevestigd aan de barbecue.

De TecTake Florian Houtkool Barbeque verplaats je gemakkelijk door de grote hendel op de zijkant en de wieltjes aan de onderkant.

Deze BBQ is een goede keuze als je een goede kwaliteit Barbecue wilt die qua looks net even anders is dan de standaard BBQ’s.

Gas BBQ

De gas Barbecue is vanzelf sprekend snel op temperatuur. Het werkt hetzelfde als het vertrouwde gasfornuis binnen. Ook het op temperatuur houden en het perfect garen van je producten gaat heel gemakkelijk in tegenstelling tot Houtskool.

Met een gas BBQ heb je ook zelden last van rookvorming. De echte BBQ smaak (lees als het rokerige) krijg je niet met behulp van gas. De aanschaf van een gas barbecue is duur dan de Houtskool variant.

Met Elektrisch BBQ-en heb je minder voorbereidingen te treffen dan met een Gas BBQ. Bij het gas moet je de fles om de zoveel BBQ beurten laten vullen. Met de Elektrische steek je deze gewoon in het contact en gaan met die banaan.

De grotere gas BBQ’s worden dan ook niet voor niets vaak buitenkeukens genoemd. Je moet er dus maar de ruimte voor hebben om hem op te bergen.

Garden Grill Bistro Traveller Gas BBQ

Deze compacte Garden Grill Gas Barbecue type Bistro Traveller, is je beste vriend voor onderweg BBQ-en. Het onderstel is inklapbaar evenals de zijtafels. Leuke bijkomstigheid is dat je de zijtafels los kan koppelen en die zijn te gebruiken als bakplaat. Hoe handig is dat?

De BBQ werkt op basis van 1 gasbrander. Het verchroomde grillrooster heeft een afmeting van 45 x 35 cm. Wanneer de barbecue volledig is uitgeklapt dan heeft deze een breedte van 105 cm.

De BBQ is ideaal voor op de camping, balkon, park, boot tuin en tafel. De piëzo ontsteking zorgt er voor dat de BBQ snel gebruiksklaar is. De schoonmaak van de barbecue is ook eenvoudig.

Ben je on-the-go en wil je Barbecueën waar jou dat uitkomt? Dan is de Garden Grill Bistro Traveller Gas BBQ een echte Musthave

nummer 8

BBQ Collection Gas BBQ

Deze “buitenkeuken” vervangt je indoor keuken. De grillplaat heeft een afmeting van 45 x 56 cm. Hij is groot genoeg om zelfs 20 hamburgers tegelijk te grillen. Door de 3 hoofd Gasbranders, met elk een individuele regelaar, kan je de BBQ opdelen in bijvoorbeeld een kant om dicht te schroeien, te garen en een kant voor het warm houden. Al hoewel er ook een warmhoudrooster in de deksel zit verwerkt. Ook zit de welbekende thermometer weer verwerkt in het deksel.

De functionaliteit doet niets ten onder voor het design. Dit is een plaatje voor in jouw tuin. Hij misstaat niet op het terras of je overkapping.

Zoals we wel vaker hebben gezegd, komen we tijdens het BBQ altijd ruimte te kort. Deze buitenkeuken heeft 2 zijtafels waar je van alles op kwijt kan, zoals kruiden, borden en snijplank waar je eventueel je entrecote nog even in stukken verdeeld.

De barbecue is gemaakt van zware en sterkte materialen en is daardoor erg duurzaam en tevens makkelijk te reinigen. Ook de vet lade is makkelijk te verwijderen en te reinigen.

De kast onder de BBQ is voor de gasfles op te bergen tijdens het barbecueën. Voordat je de Gasfles kan aansluiten, heb je nog wel een drukregelaar en slang nodig. Deze wordt niet standaard meegeleverd. De kast is groot genoeg om de Gasfles in op te bergen.

Uit gebarbecued? Aflaten koelen, schoonmaken en lekker de garage in rijden met behulp van de 2 stevige zwenkwielen.

Ben jij de echte Bourgondiër die zodra de zon schijnt lekker in de tuin gaat kokkerellen? Dan is deze BBQ Collection Buitenkeuken op Gas een buiten gewoon kansje voor jou, om indruk te maken op je gezin en je vrienden

nummer9

Cadac Carri Chef 2 BBQ/Skottel Combo

Wie kent hem niet? De Skottelbraai. Hij is terug van weggeweest. Het ideale van deze Cadac Carri Skottelbraai dat je op deze ook kan Barbecueën, op gas wel te verstaan. Hij verzorgt het eten bij jou in de tuin of op vakantie, op de camping of in het park. Je neemt deze Skottel mee in de draagtas.

Het grote voordeel van deze Skottelbraai is dat je er o.a. op kan BBQ-en, (roer) bakken en koken. Bij deze Skottel (49 cm) wordt dan ook een BBQ rooster (46 cm), pandrager (45 cm) en deksel (47 cm) meegeleverd. Je kan de Carri Chef 2 ook uitbreiden met bijvoorbeeld een bak & grillplaat, pizzasteen of paella pan. Het vetopvangbakje is gemakkelijk te reinigen.

De piëzo-ontsteking zorgt voor een soepele ontsteking en voor de juiste temperatuur. Als de deksel op de Skottel blijft, creëert u een oven voor bijvoorbeeld een pizza te bakken, of een heerlijke stoof te maken. In de deksel regel je de ventilatie en check je de temperatuur.

Het stevige model met zijn 3 poten zorgt voor een stabiele stand. Het werkblad tussen de poten in, kan je wat kruiden kwijt, een flesje wijn voor het afblussen van je stoof of een ovenhandschoen. De vleestangen hang je op aan het haakje aan de poten.

De drukregelaar en slang voor de butaan- of propaangasfles wordt niet standaard met de Cadac Carri Skottelbraai meegeleverd.

nummer 10

Wegwerp BBQ

Dit is 1 van de bekendste BBQ’s van het land; de Wegwerp BBQ. Het is een kant-en-klare BBQ, die direct de fik in kan wanneer jij lekker vleesjes of groenten wil grillen. Vis kan natuurlijk ook.

Het grote voordeel van deze BBQ is dat je hem echt overal mee naar toe kan nemen doordat deze handzaam is en ook in een plastic tas pas. Maar aan de andere kant zijn er meer nadelen wat ons betreft. Het heeft een klein oppervlakte, dus eigenlijk is het een 1 persoons BBQ. En op 1 of andere manier bakt het vlees ook nooit zo mooi als op een “echte” Barbecue.

En het meeste irritante aan BBQ-en is toch wel het schoonmaken, daar heb je hierbij ook geen last. Je laat hem afkoelen en direct daarna pleur je hem in de container.

Maar wij hebben toch liever kwaliteit.

Wat is jou favoriete manier van Barbecueën? Plaats je reactie hieronder

Nieuwsbrief van de 10 leukste ontvangen

Binnenkort lichten we de Keramische BBQ’s uit. Hou onze site dus in de gaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top