De 10 beste mobiele Airco’s van 2021

Je kent het vast wel… Die hete zomers hier in het land. Lekker om buiten te zijn, maar wanneer het tijd is om te gaan slapen dan begint de hel. Draaien, zweten en nooit in slaap kunnen komen.

Met een airconditioning verkoel je een kamer in de zomer of verwarm je een ruimte in de winter. Vanuit de airco wordt de warme of koude lucht de ruimte in geblazen, met de door jou ingestelde temperatuur.

De mobiele airco’s zorgen standaard voor verkoeling. Mocht je ook een mobiele airco willen die ook warme lucht verspreid, kies dan een airco met een Verwarmingsfunctie.

Met de klimaat- of luchtregeling zorg je voor een aangename temperatuur in de ruimte die je wil verkoelen. Gebruik hem binnenshuis, op kantoor, op de camping, op de boot of op het vakantiepark.

Praktische tips

Meestal word het koelvermogen aangegeven in BTU. Dit staat voor British Thermal Unit. Wat weer staat voor een eenheid van energie in de VS.

Wat een nadeel van een mobiele airco zou kunnen zijn is dat ze meer geluid maken dan een Split-airco. Dit komt omdat de Split-airco de ventilator aan de buitenkant heeft zitten. Een Split-airco heeft buiten aan de muur een airco unit en binnen 1 of meerderen.

split airco systeem

Over het algemeen zullen mobiele airco’s meer geluid produceren dan split-airco’s omdat de ventilator van split-airco’s in de buitenunit zit.

Een stille airco produceert tussen de 40-50 db. Een normale airco tussen de 50-60 db en luide airco tussen de 60-65 db. Als je de Airco gebruikt voor het koelen van de slaapkamer dan maakt het niet uit dat de Airco wat meer geluid maakt, dan val je ook niet mer de Airco in slaap. Want als er een nadeel is aan een Airco, dan is het dat wel…

Zie je soms ook wel afbeeldingen van mobiele Airco’s zonder afvoerslang? Laat je niet misleiden…

Een mobiele Airco heeft altijd een afvoerslang nodig. Om deze simpele reden: omdat een mobiele Airco een compressor-koudmachine is en die produceert kou en warmte tegelijk. De warmte moet afgevoerd worden naar buiten, via de afvoerslang.

nummer 1

Inventum mobiele Airco AC 901

De Inventum AC 901 mobiele Airco heeft 3 functies. Naast het koelen van ruimtes tot 30m2 / 75 m3, heeft deze airco ook een ontvochtiger- en ventilatiefunctie. Ondanks het hoge koelvermogen van 9000BTU of te wel 2600 w, heeft deze airco een Energielabel A.

Deze Inventum Airco werkt met een afvoerslang naar buiten. Standaard wordt er een afstandsbediening meegeleverd. Dit verhoogd het gebruikersgemak. Hij maakt tot 65 db geluid.

Wil jij je alvast voorbereiden op een warme zomer, omdat je huis niet goed geïsoleerd is? Of slaapt je zoon of dochter op de super warme zolder? Dan is deze mobiele Airco van Inventum de perfecte oplossing voor een koele slaapkamer.

nummer 2

Trotec mobiele Airco PAC 2600 X

De volgende mobiele Airco is de Trotect PAC 2600 X. Bedien hem vanaf het paneel of met de infra-rood afstandsbediening. Dit is een slimme variant. Hij bespaart zelfs in zeer warme ruimtes geld. Ook deze mobiele Airco heeft een 3-in-1 functie. Met zijn 2600 w vermogen koelt, ontvocht of ventileert hij ruimtes tot 30 m2 / 75m3. Toch heeft deze Airco een energie-efficiëntie klasse A-label.

We noemden de Trotec mobiele Airco al een slimme Airco. Dit komt door het zeer slimme stroombesparingssysteem. Wanneer de ruimte de voor ingestelde temperatuur bereikt, schakelt hij alle primaire stroomverbruikers van het apparaat volledig uit. Daardoor is deze airco slimmer dan zijn concurrenten. Wordt de temperatuur weer overschreden? Dan schakelt hij automatisch weer in.

Ook de nachtmodus is een super uitvinding. Hij verhoogd automatisch de temperatuur. Het LED display kan je uitschakelen zodat je ook geen last krijgt van overbodig licht in de slaapkamer.

Verder is de 24-uurs timer een kosten bespaar methoden. Stel zelf tijden in wanneer de ruimte gekoeld moet worden of wanneer niet.

Het condensreservoir van de PAC 2600 x hoeft zelden geleegd te worden, dit omdat het intelligente recyclingsysteem het gecondenseerde water verdampt voor het koelen van de condensator.

Wat ook handig is, is dat het voorgemonteerde luchtfilter dierenharen, stofjes en pluisjes filtert uit de lucht. Reinigen en verwijderen is simpel. Op de achterkant sluit je de permanente condensafvoer aan,

Hou je van een koele ruimte en wil je toch besparen op energie? Dan is de Trotec mobiele Airco PAC 2600 X jouw maatje voor de warme dagen.

Tristar mobiele Airco AC 5529

De Tristar mobiele Airco AC 5529 is geschikt voor ruimtes tot 30 m2 / 80 m3 en heeft een krachtig vermogen van 9000 BTU (2600 w). Door het zuinige A-energielabel, verbruikt de Airco weinig energie.

De Tristar heeft 3 functies. Naast het koelen is deze ook geschikt voor lucht ontvochtiger en als ventilator. De ventilator heeft 2 standen en de ontvochtiger heeft een capaciteit van 1,2 liter per uur. De watertank heeft een volume van 0,5 liter en hij geeft automatisch aan wanneer hij vol zit.

De afstandsbediening verhoogd het gebruikersgemak evenals de timer waarmee je de mobiele Airco in- en uit- laat schakelen. Zo plan je dat je straks lekker in een koele huiskamer komt wanneer er weer een hittegolf is.

Het grote voordeel van een mobiele Airco is dat je hem overal heen rijdt waar nodig. Je zit wel altijd met de afvoerslang die naar buiten geleidt moet worden.

nummer 4

De’Longhi mobiele Airco Pinguino Pac N82 eco

Deze prachtige design N82 mobiele Airco van De’Longhi koelt, ontvocht en reinigd de lucht. Dit allemaal met een A-energielabel. Lekker zuinig dus. Hij koelt ruimtes tot 31 m2 / 78 m3. De N82 verwijderd tot 20 liter vocht per dag tijdens het koelen.

Last van vocht in het huis? Met de onvochtigingsfunctie verwijdert hij tot wel 32 liter vocht per dag.

Waar andere mobiele Airco’s over 2 ventilatorsnelheden beschikken heeft deze er 3. De digitale timer is tot 12 uren in te stellen. De infrarood afstandsbediening heeft een LCD schermpje, zodat je gemakkelijk de functie naar wens invult.

Voordeel aan de mobiele Airco is dat je hem gemakkelijk verplaatst op de wieltjes en de ingebouwde handvatten. Zoals bij elke mobiele Airco zit hier ook een afvoerslang aan. Deze heeft een lengte van 120 cm en een diameter van 13 cm.

De De’Longhi N82 mobiele Airco, maakt gebruik van het volledig natuurlijk en onschadelijk gas R290 propaangas.

nummer 5

Sauber mobiele Airco Pac 123542 9000

De Sauber 123542 9000 mobiele Airco zorgt voor verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Gelukkig let deze airco naast het verkoelende werk ook nog op de portemonnee. Hij heeft een energie zuinig A label. Dit is een win win situatie.

Deze Sauber Airco werkt met zelfverdamping en vangt het condenswater op in zijn eigen waterreservoir. Door de 9000 BTU zorgt hij zelfs op warme dagen voor een aangename temperatuur in een ruimte tot 50 m3 / 100 m3.

De meegeleverde afstandsbediening maakt het gemakkelijk om bijvoorbeeld de timer in te stellen. Ook beschikt deze mobiele Airco over een helder digitaal display.

De Sauber mobiele Airco is voorzien van een effectief stoffilter. Dit is handig voor mensen met een allergie. Het stoffilter verwijdert namelijk dierlijk haar, stofdeeltjes en pluizen uit de lucht. Het fileter kan worden gereinigd in lauw water (max. 40 graden celsius).

Het koelmiddel is natuurlijk propaan zonder toxines en verontreinigde stoffen (R290). Zo wordt het milieu beschermt en werkt het toch efficiënt.

nummer 6

Clatronic mobiele Airco CL 3675 zwart/grijs

Wie een ander kleurtje wil dan het standaard wit, die heeft met deze Clatronic CL 3675 mobiele Airco, zijn wens gevonden. Deze heeft namelijk een mooie kleuren combinatie van zwart/grijs. Zodat deze ook beter bij jou interieur past.

Daarnaast is hij ook zuinig in zijn verbruik met het energielabel A. Hij is geschikt voor ruimtes tot 28 m2. De afvoerslang (150 cm) wordt standaard meegeleverd. Met de afstandsbediening stel je met gemak verschillende functies in zoals de timer en de temperatuur.

De 4 wieltjes onder de mobiele Airco, zorgen ervoor dat je deze gemakkelijk van ruimte naar ruimte verrijd.

Als je opzoek bent naar een mobiele Airco die bijna in elk interieur past? Dan is de zwart/grijze Clatronic CL 3675 Airco jouw verkoeling voor deze zomer.

Bestron mobiele Airco AAC7000

De Bestron AAC7000 Bestron mobiele Airco, zorgt voor verkoeling is ruimtes tot 23m2. Naast de functie om lucht te koelen, kan hij ook ventileren en de luchtontvochtigen. Het verbruik is minimaal en het plezier is maximaal. Het energielabel A, geeft aan dat deze mobiele Airco zuinig is.

Wanneer de Airco in de sleep modus staat, is hij stil en energiezuinig. Dit stel je gemakkelijk in via het LED schakelpanel of via de afstandsbediening. Zorg wel dat je 2 x AAA batterijen in huis hebt, want deze worden niet meegeleverd.

Het luchtontvochtigings systeem trekt tot 0,7 liter vocht per uur uit de ruimte vandaan. Wil je ventileren in een andere ruimte? Rij dan je mobiele Airco met zijn 4 robuuste wieltjes naar de gewenste ruimte. Het extra lange snoer van 175 cm bied ook extra gebruikersgemak.

Wat ook fijn is, is dat je de luchtreinigingsfilters kunt uitwassen. Wel zo fris. Het meegeleverde raamafdichtingskit voert zonder kieren warme lucht naar buiten.

Deze Bestron AAC7000, mobiele Airco, is een goede keus voor de coole mensen onder ons.

Nu de top 3 mobiele Airco’s met verwarmingsfuncties

nummer 8

Carrier mobiele Airco 51QPD012N7S wit

De Carrier 51QPD012N7S, mobiele Airco, koelt ruimtes tot 46 m2 en verwarmd ruimtes tot 38 m2. Daarnaast is deze Airco zeer energiezuinig. Het energielabel A/A+ zorgt ervoor dat je maximaal comfort en minimale kosten hebt. In de stand-by stand verbruikt deze maar 0,5 watt.

Ook kan deze mobiele Airco luchtontvochtigen en ventileren (laag, middel en hoog). De luchtafvoerslang, die de warme of koude lucht afvoert naar buiten is 150 cm.

De functies van de Airco zijn gemakkelijk in te stellen via het bedieningspaneel of de afstandsbediening met digitaal display. Verplaats de compacte mobiele Airco naar de ruimte die je wilt, door middel van de wieltjes onder de Airco.

Vanuit Carrier word een afdichtingskit voor een schuifraam meegeleverd, net als de koppelstukken voor de montage van de slider kut en de afvoerslang hoef je niet meer los aan te schaffen.

Ben je opzoek naar een energiezuinige, compacte en stijlvolle Airco, die naast verkoeling ook verwarming biedt? Dan is deze mobiele Airco van Carrier 51QPD012N7S, jouw beste keus.

nummer9

Whirlpool mobiele Airco PACW212HP

De Whirlpool PACW212HP Mobiele Airco, koelt ruimtes tot 40 m2. Deze Energiezuinige Airco (A-label) is ook te gebruiken voor het verwarmen van ruimtes, het ontvochtigen en het ventileren van ruimtes. De wieltjes maken de Airco mobiel, waardoor je het gemakkelijk van ruimte naar ruimte rijdt.

Deze Airco beschikt over een stilte modus, dit wil zeggen dat het geluidsniveau tot wel 70% wordt verlaagd. Dit komt door het langzaam laten draaien van de ventilator en de verdamper.

De afstandsbediening bevat een temperatuursensor, zodat deze precies weet hoeveel graden het in de ruimte is. Met behulp van de 6th sense technologie, heb je altijd een aangename temperatuur in de ruimte. De Airco bevat een ingebouwde sensor. Deze sensor past automatisch de temperatuur en de ventilatiesnelheid aan. Zo kom je altijd in een lekker verkoelde of verwarmde ruimte.

Naast de hierboven genoemde functies, heeft de Whirlpool PACW212HP mobiele Airco ook nog een slaapmodus en een Jet modus. In de slaapmodus zorgt de mobiele Airco voor een heerlijke nachtrust en de Jet modus creëer je snel een algemene omgevingstemperatuur van 18 graden.

Ben je opzoek naar een tijdloos design mobiele Airco die ook kan verwarmen en beschikt over technische snufjes zoals de omgevingstemperatuur controle? Dan is deze Whirlpool mobiele Airco jouw rot in de branding deze zomer of aankomende winter.

nummer 10

Tristar 3-in-1 mobiele Airco AC 5477

Deze Tristar AC 5477 3-in-1 mobiele Airco, koelt met gemak een ruimte van 20 m2. Je ideale maatje in de warme zomers. Zodra je Airco aanzet, merk je vrijwel direct resultaat. Ondanks het snelle resultaat, gebruikt deze Airco niet veel stroom. Daardoor heeft hij een Energiezuinig A-label.

Voor het ontvochtigen of het ventileren van een ruimte, is deze Airco ook erg geschikt. Hij is makkelijk verplaatsbaar door de wieltjes onder de Airco. De ventilatorfunctie heeft 2 verschillende snelheden. De lucht droog functie ontvochtigd 0,8 liter water per uur.

Met de afstandsbediening regel je vanuit je bed of je luie stoel de gewenste temperatuur. Of stel met de digitale timer in, dat de Airco zichzelf in- of uitschakelt. Een ideale functie voor in de slaapkamer.

Ook alvast goed voorbereid zijn op een warme zomer? Met deze Tristar AC 5477 3-in-1 mobiele Airco, haal je een goede voorbereiding in huis en zorg je ervoor dat je een goede nachtrust krijgt.

Nieuwsbrief van de 10 leukste ontvangen

Maak jij al gebruik van een mobiele Airco, om je ruimte te verkoelen in de warme zomerdagen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top