De 10 Leukste Fidget Toys van 2021

Fidget Toys, wie kent ze niet? Nou wij! Eerlijk gezegd hadden we geen idee dat deze antistress Friemel Speeltjes er waren. Maar nu we het weten willen we ze graag met je delen. Heb je last van stress door het vele thuiszitten? Ben je gefrustreerd dat je de deur nauwelijks uit mag? En heb je zin om te shoppen? Koop dan de leukste Fidget Toys en vermaak jezelf al vanaf een paar euro!

Fidget toys zijn dé stressballen van 2021. Kun je niet stilzitten en MOET je gewoon friemelen? Dan moet je aan de fidget toys. Ook wanneer je autisme, ADHD, ADD of gewoon last van stress hebt. Vanwege hun sensorische spel werken ze namelijk rustgevend en helpen ze je fijne motoriek. Ze zijn geschikt voor kinderen én volwassenen, dus je hoeft je nergens voor te schamen. Heb je last van stijve vingers door reuma of artritis? Ook dan moet je zeker eens een fidget toy gaan proberen. Maar welke zijn er allemaal? We hebben de 10 leukste fidget toys voor je op een rij gezet. Hier komen ze…

nummer 1

Op 1: De populairste Fidget toy van dit moment Pop Bubble

De Pop Bubble is geschikt voor kinderen van 5 tot volwassenen van 85 jaar oud. Dit heerlijke siliconen friemel ding is even simpel als doeltreffend. Door op de bubbel te drukken laat je hem heerlijk laten ploppen. Even draaien, drukken en weer door! Onvoorstelbaar dat het werkt, maar het werkt! Het is eigenlijk een sensorisch spelletje waarbij je de fijne motoriek traint. Daarnaast is het ploppen gewoon lekker!

De Pop It Fidget Toy is verkrijgbaar in 6 kleuren. Leef je uit…

nummer 2

Magnetische Friemel Ringen

Een nieuw product in de categorie Fidget Toys. 3 ringen met supersterke magneten die je eindeloos tussen je vingers laat rollen, draaien en andere trucjes die je binnen no time onder de knie hebt. Je kunt ze ook los van elkaar gebruiken en ze komen in een setje met 3 kleuren, blauw, groen en oranje. Door steeds met de ringen te draaien en te spelen vergeet je helemaal dat je last van stress hebt. Je blijft ermee friemelen, zelfs wanneer je naar de televisie kijkt.

Nummer 3

Mesh and Marble

Een knikker in een zakje, meer is het eigenlijk niet. Maar net als het knikkeren van vroeger is ook dit speeltje erg verslavend. Je kunt de knikker steeds omhoog of omlaag drukken, je kunt het zakje twisten of lekker tussen je handen wrijven. De Mesh and Marble is gemaakt van hoogwaardig nylon en kan dus heel wat hebben. Stressvermindering, focusverbetering, fijnmotorische activiteiten, handen opwarmen, je kunt er eigenlijk alles mee.

nummer 4

De TikTok Trend van dit moment: Sticky Balls

Deze klevende glow in the dark ballen houden je uren zoet. Je kunt zoveel verschillende spelletjes doen met deze set van 6 ballen dat je de lockdown wel uit zit. Het leukste vinden wij de ballen tegen het plafond te gooien. Vervolgens is het wachten tot ze loslaten en moet je de ballen weer proberen te vangen. Hoe groter je huis, of kantoor, hoe moeilijker het spel.

nummer 5

Nog een plopper, de Simple Dimple

Is de pop bubble te groot voor je broekzak, maar wil je wel lekker ploppen? Met de Simple Dimple kun je naar hartelust ploppen, waar je ook bent. In de bus, trein of tijdens een saaie meeting met je collega’s. De twee knoppen op deze ‘sleutelhanger’ zijn ze gemaakt dat je er gewoon op moet drukken. En je raad het al, dan gaan ze ploppen. Je plopt ze steeds weer van de ene naar de andere kant totdat je helemaal klaar bent met friemelen.

nummer 6

Fidget Pad: Klik, Draai en friemelen maar…

Deze fidget toy gaat al wat langer mee, want dit is de vernieuwde versie. Ook deze past gemakkelijk in je broekzak en helpt je helemaal tot rust te komen. Hij maakt minder lawaai dan de oude versie, waardoor je ongestuurd kunt friemelen tijdens je examens of vergaderingen. Door het multifunctionele ontwerp zitten er maarliefst 8 functies op dit apparaat. Je kunt hiermee;

 • Klikken
 • Draaien
 • Rollen
 • Bewegen
 • Schuiven
 • Wrijven
 • Masseren
 • Drukken

De Fidget Cube

Volgens de makers het perfecte cadeau voor mensen met ADHD. En laat ik dat nou net hebben. Kan ik mezelf meteen vragen of ik hier blij van zou worden. Het antwoord is absoluut: “Ja!” Deze dobbelsteen is ongeveer 4x4x4 cm en dus best makkelijk mee te nemen. Op iedere zijde zit een andere functie waardoor je veel afwisseling hebt tijdens het friemelen en steeds opnieuw wordt uitgedaagd.

 • De klik zijde: 3 knoppen die lekker klikken en 2 knoppen die in alle stilte klikken, zodat ze je niet verklikken.
 • Joystick zijde: Voor de gamers onder ons.
 • Flip zijde: Zijn je kids ook zo gek op “licht aan, licht uit?” Geef ze dan deze fidget cube en je lampenpitten blijven heel.
 • Adem zijde: Adem in, adem uit. Worry stones zijn heerlijk glad net als deze zijde van de fidget cube. Daar overheen wrijven is heerlijk kalmerend.
 • Rol zijde: Een soort knikker die je heen en weer kunt rollen samen met nog een paar radjes.
 • Spin zijde: Laat je fidget cube urenlang spinnen door er een draai aan te geven.
nummer 8

Fidget Toys pakket – 9 stuks

Waarom kiezen als je ze ook allemaal kunt nemen? In dit pakket zitten alle fidget toys die je maar kunt wensen. 9 friemel toys zitten er in dit mooie pakket. Wat wordt jouw favoriete nieuwe speeltje? Leg je telefoon maar weg, want daar zul je echt geen tijd meer voor hebben met dit speelgoed.

nummer9

De Fidget Pen

Hadden we het zelf maar bedacht, de fidget pen. Is precies wat je denkt dat het is. Je kunt er mee schrijven en als stylo gebruiken voor je tablet. Lekker flippen, drukken, klikken, en rollen. Heerlijk zoals een pen tussen je vingers kan bewegen. Deze set van 3 stuks houdt je voorlopig wel zoet.

nummer 10

Infinite Magic Cube, oftewel de friemelkubus

Het lijkt wat op de eerdere Fidget Cube of zelf een rubiks cube. Je kunt deze kubus in allerlei vormen uitklappen en weer in elkaar zetten. Door de gekleurde vlakken kun je daar een hele tijd mee kunt draaien en steeds wat nieuws proberen. De infinity cube weegt slechts 100 gram dus hij gaat makkelijk met je mee. Deze friemel kubus is wel voor de wat oudere friemelaars en is geschikt voor leeftijden vanaf 9 jaar.

nummer 11

Nog eentje dan…. Tangle Relax Therapie

Volgens de beoordelingen voelt het materiaal heerlijk aan en heb je eindeloos speelplezier. Het zachte kunststof buisje is ongeveer 20 cm lang en is in tig vormen te draaien. Hierbij moeten je linker- en rechterhersenhelft samenwerken wat uiteraard de ontwikkeling bevordert. Daarnaast ben je uren mee bezig zonder dat je er erg in hebt.

Oftewel, een prima afsluiting van onze Fidget toys top 10. Friemelen Maar!

Heb je veel last van Stress? Bekijk dan deze 10 tips tegen stress van Professioneel stress- en burn out coach Enrico de Krijger.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top