de 10 leukste fintess oefeningen om thuis te doen

De 10 leukste Fitness Oefeningen om Thuis te doen tijdens de lockdown in 2021

Hier ontdek je hoe jij de leukste fitness oefeningen gewoon lekker thuis kunt doen. De fitness accessoires die je daarbij nodig zult hebben, zijn voor je uitgelicht, zodat je meteen aan de slag kunt gaan. Hou je van buiten sporten, dan kan je deze oefeningen ook lekker in de tuin uitvoeren. Drink genoeg water, eet gevarieerd én gezond. Blijf ook in deze situatie fit met onze “10 leukste fitness oefeningen om thuis te doen” lijst.

Dat de sportscholen tijdelijk zijn gesloten in verband met het Coronavirus (COVID-19) , betekent niet dat er niet meer gesport hoeft te worden. Wist je dat je thuis ook prima in shape kan blijven? Je kunt natuurlijk met flessen water, stoelen of je kinderen als dumbells aan de slag. Maar met deze populaire fitness hulpmiddelen gaat het toch net even wat makkelijker.

We trappen onze lijst af met de…

Gymball

gymball

Één van de meest multifunctionele fitness accessoires voor thuis, is de Gymball. Op deze “skippy” bal kan je diverse oefeningen uitvoeren voor het versterken en rekken van de de spieren. De oefeningen verbeteren jouw balans, coördinatie en kracht doordat je vooral de kleine spiergroepen traint. Die zorgen er weer voor dat je goed rechtop zit en er niet bijhangt als een zoutzak.

Hoe kies is de juiste maat Gymball?

Bron: Sportbay

Ieder persoon is verschillend. Mocht je tussen 2 maten in zitten? Dan adviseert “de 10 leukste” voor een maatje groter, omdat de Gymball tijdens de activiteit krimpt.

TIP: Voor de thuiswerkers: Wissel de Gymball af met je bureaustoel, voor een betere ergonomie. Zo voorkom je rugklachten of zelfs op de lange termijn een hernia.

Yoga / Fitnessmatje

Reuze populair en het mag zeker niet ontbreken in ieder huishouden. Het welbekende Yogamatje (Fitnessmatje). Deze matjes bieden ondersteuning tegen de harde, koude vloer. Zo voorkom je dat je last van je knieën krijgt of oncomfortabel ligt op een harde vloer. Je hoeft natuurlijk niet per sé Yoga te doen op dit matje. Ook voor je buikspieroefeningen of andere fitness trainingen is het een stuk aangenamer. De zon gaat steeds meer schijnen; doe je oefeningen lekker in de tuin en vergeet je matje niet. Bescherm je Yogamatje wel even met een geschikte Yoga Handdoek. Deze super zachte Handdoeken absorberen zeer goed en zijn sneldrogend. Zo blijft je Fitnessmatje lekker frisYoga Blok

Om nog maar even in de Yoga sferen te blijven… Als je op zoek bent naar een hulpmiddel tijdens Yoga oefeningen? Dan is dit Yoga Blok de redder in nood. Het helpt jou namelijk om nieuwe uitdagende posities aan te nemen. Ook kun je hiermee net even wat makkelijker in kleermakerszit komen, omdat je op het het Yoga Blok kunt zitten als een soort kussen. Daarmee ondersteun je spieren en gewrichten en voorkom je vervelende blessures.

TIP: Wil je de spieren nog even verder ontspannen na de Yogales? Gebruik de Foamroller als je eigen on the road physiotherapeut. De Foamroller geeft een een soort van massage, zodat je de pijntjes kan verlichten na het sporten en spierpijn en eventuele blessures kan voorkomen.

De KettleBell

Bij deze accessoires is wel ruimte vereist, bijvoorbeeld in de tuin of de garage. Bij deze total gym machine, train je al je spiergroepen. Het verbetert jouw:

  • spierkracht
  • coördinatie
  • flexibiliteit
  • kernstabiliteit

We hebben het natuurlijk over de Kettlebell. Deze krachtpatser lijkt op een kogel met handvat en is verkrijgbaar is verschillende kilo’s en materialen. Wil je inspiratie voor oefeningen? Kijk dan even hier.

De Kettlebell is verkrijgbaar in diverse gewichten. De Kettlebell is van oorsprong van gietijzer en ontstaan in het oude Rusland. Door de jaren heen, worden ze vaker gemaakt van PVC, Neopreen of Kunststof.

het vergt enige oefening, maar dit kan jij straks ook…

Het Springtouw

Deze conditionele oefening kent iedereen nog wel uit de kindertijd; Touwtjespringen. Een Springtouw zorgt ook voor sterkere spieren en is zowel binnenshuis en buitenshuis te gebruiken. Deze training is mega effectief en wordt niet voor niets door boksers ook altijd gedaan. Je zorgt er namelijk voor dat coördinatie en motoriek verbeterd. En wat natuurlijk ook erg fijn is, je verbrand veel calorieën met Touwtjespringen!

De Fitness Hoelahoep

fitness hoelahoep

Ook bekend uit de kindertijd is de hoelahoep. Deze speciale Fitness Hoelahoep zijn verzwaard en zorgen voor betere buikspieren en je gaar er uiteraard van afvallen. Door de golven aan de binnenzijde is hij makkelijker hoog te houden. Want zo goed als vroeger zul je er nu wel niet meer mee zijn. Het lijkt zo simpel… 😉 Het wereldrecord Hoelahoepen stamt alweer uit 1986 en staat op 90 uur Hoelahoepen. Dus mocht je nog ambities hebben dan wordt het wel weer tijd voor een nieuw record. Zoek je een nog goedkopere hoelahoep? De Oostenrijker Roman Schedler gebruikte hiervoor een tractorband van 24 kg. Hij wist dat 71 seconden vol te houden….

Elastische Fitnessband

Krachtmeting op basis van je eigen krachten? Dit doe je met een Elastische Fitnessband. Hoe verder je aan de band trekt, des te meer weerstand je krijgt zodat het zwaarder wordt en je spieren gaat opbouwen. Je bepaald dus eenvoudig zelf hoe zwaar je de oefening maakt. Ben je moe van een dag op de kids passen? Geen probleem, laat je lekker onderuitzakken op de bank, leg de elastische fitnessband om je voet en rekken maar!

De Roeitrainer

Net als de Hometrainer en de Crosstrainer zie je ook in iedere sportschool de welbekende Roeitrainer staan. Ook voor thuis is dit een geniaal apparaat. Je traint hiermee namelijk ook weer meerdere lichaamsdelen. Zo zorg je voor een efficiëntere work-out en daarmee dus dat je ofwel sneller kilo’s kwijtraakt of sneller lekker fit wordt / blijft. Oké hij neemt wat meer ruimte in dan een Springtouw of Hoelahoep, maar wil je serieus aan je conditie werken is dit een musthave fitnessapparaat wat ons betreft.

Buikspierwiel

buikspierwiel

Één van de lastigste lichaamsonderdelen is de buik. En eerlijk is eerlijk, we vinden het zelf ook verschrikkelijk lastig om deze spiergroep te trainen. Maar wil je een strakke buik en van die zwembandjes af dan kun je er niet zonder. Dit Buikspierwiel zal je helpen je buikspieren sneller zichtbaar te maken en buikvet te verbranden. Een pittige oefening, maar oefening baart kunst 😉

Een minder lastige buikspieroefening kan je doen met de Core Max fitnesstoestel. Dit apparaat is voor een total body workout, waaronder dus ook de buikspieren. Door de 3 weerstanden is het voor zowel de beginner als de gevorderde. Hij is zeer compact. Je schuif hem bijvoorbeeld zo onder je bed.

Een Buikspierwiel is eigenlijk een klein (kruiwagen) wiel met aan beide kanten een handvat. Je kunt de zwaarte van de oefening aanpassen door meer of minder op je knieën te zitten. Gebruik dit Buikspierwiel wel even samen met een Fitnessmatje, anders kan het voor pijnlijke knieën zorgen.

Dumbbells

dumbell set

Je zat er waarschijnlijk al op te wachten, de beroemde Dumbbells kunnen natuurlijk ook niet ontbreken in je thuis sportschool. Daarom sluiten we onze lijst af met deze handige halters. Je kunt Dumbbells in vele gewichtsklassen krijgen, maar voor de beginnende thuissporter is een kg of 2 á 3 eerst wel voldoende. Je bergt ze makkelijk op vanwege het handzame formaat en kunt er gewoon vanuit je stoel mee aan de slag.

Nieuwsbrief van de 10 leukste ontvangen

Waren de leukste 10 nog niet genoeg voor je?

Voor de echte die-hards zijn er natuurlijk ook complete Krachtstations beschikbaar, zoals je die ook gewend bent in jouw sportschool. Doe je liever aan Cardio? Dan zijn er Loopbanden, Hometrainers, Roeiapparaten en Crosstrainers voor thuis verkrijgbaar. In aanschaf een iets grotere investering dan een Setje Dumbbells maar je kunt er natuurlijk ook jaren mee vooruit. En investeren in een goede gezondheid kan zeker in deze tijden geen kwaad.

TIP: Vooral de grotere fitness apparaten zijn vaak wat duurder. Maar als je een berekening maakt en uitgaat wat je anders per jaar (jaren) aan het sportschool abonnement zou moeten betalen, dan valt dit altijd reuze mee. Kijk dus verder dan je neus lang is. Of is de sportschool juist een reden om even het huis uit te mogen 😝

Wil je wat aan je conditie doen maar je hebt niet veel ruimte in huis? Dan is wellicht een Stoelfiets iets voor jou. Deze compacte mini bike, past onder elk bureau, tafel of zelfs bij de bank. Blijf je conditie op peil houden terwijl je thuiswerkt of aan het eten bent.

Bekijk deze tips wanneer je wel weer toe bent aan een leuk uitje na de lockdown.

Hoe sport jij op dit moment thuis? En heb je nog aanvullingen op onze lijst, post ze dan hieronder in de reacties…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top