Corona paashaas

De 10 leukste tips voor het vieren van Pasen in 2022

Eindelijk! We mogen weer feesten, dus ook het paasfeest kan weer losbarsten. Laten we maar snel beginnen met onze 10 beste tips om Pasen te vieren. Hopelijk hebben we prachtig lente weer en kun je lekker in Tuinesië aan de slag. Paaseieren verstoppen en … Tja, wat kun je nou nog meer doen? We hebben onze “10 leukste tips om gezellig Pasen te vieren” voor je op een rij gezet.

Hoe zat het ook alweer met Pasen?

Tijdens Pasen wordt de wederopstanding van Jezus Christus gevierd. Op “Goede” Vrijdag werd Jezus Christus namelijk gekruisigd. En de donderdag daarvoor kun je nu dus The Passion zien. Als je jezelf afvraagt waarom Pasen ook een 2e dag heeft? Dit is al een eeuwenoude gewoonte. Op de zondag gingen de mensen altijd naar de kerk en dan hadden ze geen vrije tijd meer over om leuke dingen te doen. Vandaar dat er met Pasen, Pinksteren en Kerst een 2e dag is. In dit geval dus Paasmaandag. Goed bedacht!

Nou daar komt ie…

nummer 1

Eieren verven met de kids

Dit is en blijft altijd een leuke bezigheid; eieren beschilderen met je kroost. Dit is veel plezier voor weinig. Eerst wat eieren afkoken, wel hard natuurlijk (circa 10 min). Ondertussen kun je de verfspullen klaar leggen en jouw creativiteit de vrije loop geven. Heb je geen eierdop in huis? Maak er dan bijvoorbeeld zelf 1 van het karton van de WC rol of de keukenrol.

Voor het schilderen van de eieren kan je het beste acryl– of waterverf nemen. Ook er is tegenwoordige heuse eierverf. Een aantal verf penselen is altijd makkelijk voor het verven. Je kan ook uitpakken als een echte pro en het ei op pimpen met versieringen zoals stickers, sliertjes en andere knutselspullen.

TIP: Wanneer je van plan bent om de eieren nog op te eten, gebruik dan natuurlijke kleurstoffen om het ei een basis kleur te geven. Kook bijvoorbeeld rode kool. Hoe langer je de kool kookt, des te meer kleur zal die afgeven. Leg vervolgens je hard gekookte ei in een bakje en overgiet het met het rode kool vocht en laat een paar uren staan. Het resultaat wordt een baby blauw kleurig ei. Als je de eieren 20 minuten kookt, zoals ze in buitenlandse hotels vaak doen, worden ze uiteindelijk van binnen ook blauw 😉

nummer 2

Eieren zoeken

Na het Paaseieren verven is het tijd voor Paaseieren zoeken. Hiervoor kan je de beschilderde eieren gebruiken of je kiest voor lekkere chocolade eieren. Dit zal de voorkeur hebben van de kids. Met een beetje mooi weer kun je de eieren prima in de tuin kunnen verstoppen. Als het maar droog blijft.

Het is altijd leuk om per kind 1 grote paashaas te verstoppen. Zo worden ze extra getriggerd om de eieren én de Paashaas te vinden. Tel vooraf het aantal eieren wat je gaat verstoppen, zodat er niet 1 of meerdere per ongeluk blijven liggen en je in de zomer een hoopje chocoladepasta tussen je planten vindt. Je kan dit natuurlijk ook de avond ervoor doen, wanneer ze liggen te slapen. Zo weet je zeker dat ze niet stiekem met je meekijken wanneer je ze verstopt. Al loop je dan wel het risico dat je zelf weer bent vergeten waar je ze had verstopt…

Paasontbijt, -lunch, -brunch

Waarmee maak je iedereen vrolijk? Juist, met lekker eten…. Al helemaal wanneer je het zelf bereid. Maak daarom een heerlijk paasontbijt, – lunch, – brunch voor je geliefden. We geven een aantal suggesties voor je paasverwennerij:

 • De heerlijke geur van afgebakken brood door het huis
 • Croissants
 • Natuurlijk iets met een ei; gekookt, omelet, roer-ei, spiegelei, gevuld ei
 • Verse jus
 • Jullie favoriete sandwiches
 • Vers fruit
 • Heerlijke zuivel
 • Vleeswaren en kaas
 • (Zelfgemaakte) (brood) salades

Voor de mensen die geen zin hebben om zelf het keukenprins of prinsesje te spelen, schakel dan je favoriete, lokale, horeca gelegenheid in, die speciale paas-afhaalmenu’s heeft samengesteld. Zo heb je 2 vliegen in 1 klap: jullie lekker eten en je favoriete tentje gaat niet failliet.

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. Er zijn ook zat huishoudens die het Paas eten naar the next level tillen:

nummer 4

Gourmetten of BBQ-en

Dit is ook een typisch Nederlandse traditie: gourmetten tijdens Pasen. Al moeten we wel zeggen dat het gourmetten eigenlijk begon tijdens Kerst. Sinds een jaar of 6 is Pasen net zo’n (commercieel) feest als Kerst. Voorheen moesten we het vooral doen met paaseieren, paashazen en paasbroodjes. Nu is er van alles en nog wat te krijgen voor het Paasfeest.

Van gourmetten heb je ook weer varianten zoals steengrillen, wokken et cetera. Of wanneer het weer het toelaat en je wilt die stinkerij niet in huis; ga lekker BBQ-en. Lekker met je buitenkeuken in de weer. Kinderen spelen in de tuin en jij bent lekker aan het BBQ-en. Heb je een nieuwe barbecue nodig? Bekijk dan ons artikel over de 10 populairste barbecues.

Het gaat er in dit geval om, lekker gezellig met je huishouding, te genieten van lekker eten en drinken. Ga je zelf pakketten kopen of ben jij de master chef en ga je zelf met het vlees en vis in de weer; portioneren en marineren. Lekkere salade maken. Stokbrood met smeersels. Een lekker drankje bij het eten en genieten maar.

Hier vind je tips en inspiratie voor makkelijke recepten om zelf te maken.

nummer 5

Spelletjes middag

Haal die stoffige dozen maar van zolder of uit de spelletjeskast die al jaren dicht zit. Ga lekker ouderwets spelletjes spelen, weer eens wat anders dan gamen. Ga bijvoorbeeld bingo spelen en hang er leuke of lekkere prijsjes aan vast. Mens erger je niet raden we af (om het gezellig te houden).

Aangezien je nu niet lekker de deur uit mag, moet je andere dingen gaan bedenken. Een spelletje spelen past daar prachtig bij.

Hier ontdek je wat onze 10 leukste bordspellen van dit moment zijn…

nummer 6

Paasbroodjes maken

Vind je het leuk om (samen met je kids) brood te bakken? Maak dan voor Pasen heerlijke Paasbroodjes in de vorm van een Paashaas. Gebruik hiervoor:

 • Je favoriete verpakking broodmix
 • Meng de ingrediënten door elkaar volgens de instructie op de verpakking
 • Laat het deeg 15 minuten rusten, op een warme plek, met een vochtige doek over de kom
 • Verdeel daarna het deeg in 4 gelijke stukken en maak de vorm van een Paashaas
 • Gebruik rozijnen voor het maken van de ogen
 • De Paashazen moeten nog 35 minuten rijzen voordat je ze in de voorverwarmde oven van 200 gr Celsius schuift. Je kan de Paashazen nog bestrijken met ei, voordat ze de oven in gaan
 • Na 25 minuten zijn ze klaar en zien ze er mooi goud bruin uit

Lekker ontspannen

Wat ga je doen tijdens de Pasen als je toch niet de deur uit mag/kan? Ga lekker ontspannen, dat heb je wel verdiend. Lekker in je camping smoking of oude kloffie een filmpje of serie bingewatchen of een boek lezen. Het gevoel hebben dat niks moet en alles mag is sowieso al een bevrijdend gevoel. Natuurlijk moet je af en toe wel even wat lekkers snaaien. Toastje met dip, wijntje zus, biertje zo. Het is nota bene wel Pasen, dus dan mag dat best even 😉

nummer 8

Opruimen

Ben je je partner juist wel een beetje zat na al dat thuiswerken? Of verveel je je echt de pleuris? Kom dan in actie en begin een lente schoonmaak, ruim je zolder/garage op of ga lekker in de tuin bezig. Er zijn altijd genoeg klusjes waar je normaal “niet aan toe komt”. Tijdens dit lange weekend vrij zou je hiermee kunnen beginnen. Je moet er wel zin in hebben, maar ja, wat moet je anders ook doen?

nummer9

Videobellen

Liever nog maar even niet op bezoek bij je familie? Dan is het wel leuk voor je ouders of opa en oma, om je kids te laten videobellen met hun. Zo krijgen ze jou (en je kids) toch nog even te zien. Dat zullen ze vast erg waarderen. Dit kan je ook buiten de Paastijd omdoen. Vooral de oudere mensen zitten wel verlegen om bezoek, wat ze niet kunnen of mogen hebben. Door even te videobellen laat je weer wat van jezelf zien en hebben zij hun pleziertje ook weer gehad.

nummer 10

Maak zelf een plan

Heb je zelf nog leuke ideeën maar staan ze hier niet bij? Voer ze vooral uit, mits het volgens de RIVM maatregelen zijn. Houd sowieso 1,5 meter afstand, alleen zo zorgen we ervoor dat deze ellende niet nog heel veel langer gaat duren.

Ga bijvoorbeeld nog even wat fitness oefeningen voor thuis doen. Zo blijf je lekker fit en in shape.

Wij wensen iedereen een fijn Paasweekend!

Door het COVID-19 virus, vieren we beperkt Pasen dit jaar. Normaal gesproken zouden we er lekker op uittrekken; terrasje, museum, familiebezoek of pretpark. In ieder geval even een dagje erop uit. Nu zitten we aan huis gekluisterd en moeten we voor onze gezondheid en veiligheid waken.

Nog een leuke tip om de Paasdagen door te komen? Geef je reactie hieronder…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top