covid-19 exit

De 10 leukste activiteiten na de Corona Lockdown

We weten allemaal dat we, as we speak, in zware tijden zitten. Social Distancing. Geen bier, wijn en hapjes op het terras, geen festivals, besmettingen, bedrijven die omvallen, overlijdens zonder waardig afscheid, en ga zo nog maar even door. Maar we moeten met zijn allen niet in die negatieve sfeer blijven hangen, maar vooruit kijken! Met die mooie gedachten en uitzicht op de zomer, bedachten wij weer een nieuwe “de 10 leukste”. Wat zijn de 10 leukste activiteiten om direct na de ellende van het COVID-19 virus weer op te pakken. We hebben onze grootste verlangens voor je op een rijtje gezet.

En voor nu… Blijf vooral positief en zeg maar dag, met je gewassen handje, tegen het Coronavirus.

nummer 1

Afspreken in Real Life

Zodra het goede nieuws komt dat het COVID-19 virus weer voorbij is, ga je direct weer afspreken met je vrienden, bij je opa en oma langs en andere familieleden die je tijdens de lock down niet hebt mogen zien. Eindelijk weer samen zijn. Als het een beetje meezit kan je direct de BBQ in de fik steken. Lekker muziekje erbij. Eten en drinken. Gezellig bijpraten.

 • niks Social Distancing
 • laat het handen wassen maar weer voor wat het was (wel na een bezoekje aan de toilet of andere niet hygiënische dingen)
 • de desinfectiegel kan weer worden omgeruild voor glijmiddel
 • de tijd van Netflix Party is weer voorbij

We kunnen weer gezond en wel bij elkaar op visite zonder dat we besmet raken. Wat een fijn gevoel is dat.

nummer 2

Tinderen

Over socializen gesproken.. Eindelijk kunnen de Tinder fans weer afspreken met hun matchende batsers, zonder dat ze besmet raken 👀 met het Coronavirus heb ik het over he. Natuurlijk liggen er wel andere besmettingen op de loer wanneer je ff lekker losgaat op iemand. Zorg daarom dat je altijd een:

 • regenjas
 • kapotje
 • pipi vangkous
 • wikkel om de snikkel gebruikt

Ik weet het, leuk is anders, maar de rare ziektes die ze ook wel SOA, HIV of Aids noemen, liegen er niet om. Wees dus verstandig en gebruik een rubber.

Ook als je nog geen zin, tijd of geld hebt voor het onderhouden van je date, vriendin of scharrel, moet je van te voren goed nadenken. Voordat je het weet zit je met een 👶 opgescheept.

Bioscoop bezoekje

Je bent vast helemaal klaar met het kijken naar Netflix, HBO en Videoland. Vanaf je bankje, zat je dan 1,5 m van elkaar af, te staren naar je 65″ schermpje met een beetje matig geluid. Het enige voordeel was dat je zelf een pauze kon inlassen als je naar de koelkast moest lopen voor een lekker koud drankje, of een bezoek aan het toilet. Je miste dan sowieso geen belangrijke minuten van de film.

Maar hoe fijn zou het zijn dat je weer lekker een Biosje kan pakken. Lekker Dolby Atmos geluid, super groot scherm, 4DX voor de optimale beleving. En natuurlijk…je helemaal scheel betalen voor een hapje en een drankje. Ik denk dat iedereen dat wel heeft gemist. Vooral de creatieve daters onder ons 😉

nummer 4

Shoppen in winkels

Ik denk dat de dames dit het meest hebben gemist. Lekker even fysiek shoppen. Geen geouwehoer met wachten omdat er al 2 mensen in de winkel zijn of 1,5m afstand bewaren. Lekker winkeltje in, winkeltje uit. Kleertjes aan, kleertjes uit. Of is het anders om? Zo’n dagje shoppen brengt meestal heel wat met zich mee:

 • met wie gaan we shoppen?
 • welke stad gaan we bezoeken?
 • wat hebben we nodig?

Maar zeg nou eerlijk? Leuk dat je online wat kan shoppen en gratis weer retourneren, maar het is toch veel leuker om in de winkel te passen en dan iets wel of niet meenemen. Nog wat advies vragen aan de mede mens en dan kan je direct gebruik maken van je nieuwe aanwinst. Dat heb je met online bestellen niet:

Dag erna krijg je de bestelling in handen (met een beetje geluk). De helft past niet, “maar normaal gesproken heb ik altijd deze maat” of “huh, dit merk heeft een ander type en nu zit het niet zo lekker”, of het stofje valt tegen. Daar ga je weer met je goeie gedrag… pakket onder je arm, wéér iets retour sturen.

Wat ik ook veel leuker vind aan fysiek shoppen is dat je sneller lokale ondernemers kan steunen in plaats van de grote winkelketens. En je maakt er gewoon even een gezellig dagje uit van. Laten we hopen dat we zeer binnenkort weer lekker kunnen rommelen in de rekken.

nummer 5

Lunchen en Dineren

Als je dan zo lekker aan het Shoppen bent dan krijg je op een gegeven moment ook honger. Want ja, zo mag je dat wel noemen als je buik leeg is. Dus dan zoek je een lekker plekje in de zon om te Lunchen. Dit vinden wij altijd een fijn moment van de dag. Eerst even een lekker een Coronaatje, dan de kaart bestuderen en bestellen. Ondertussen ga je mensen spotten en bekritiseren. Klinkt lullig, maar zo gaat dat nu eenmaal.

En natuurlijk komt je buit even te sprake. Mooi shirtje he? Maar ook jammer dat die broek niet meer in mijn maat was.

En wat te denken van ’s avonds weer lekker uit eten kunnen. Echt genieten. Het enige voordeel van het Coronavirus is dat je een hoop geld bespaard doordat je niet meer kan Lunchen en Dineren.

Laten we er met zijn allen voor strijden dat de Horeca zo snel mogelijk weer open gaat:

 • houdt daarom 1,5m afstand en vorm geen groepjes met meer dan 2 personen
 • blijf regelmatig handen wassen
 • ga niet de deur uit, alleen voor urgente zaken
 • nies en hoest in je elleboog (en vergeet niet een schone trui aan te trekken)
 • schud geen handen met elkaar, maar doe een low 5 door elkaars schoenen aan te tikken
nummer 6

Vakantie boeken

Hoe zuur zou het zijn, dat deze ellende nog tot bijvoorbeeld het einde van het jaar blijft aanhouden. Dat betekent, niet op Vakantie gaan dit jaar. Wij denken dat, wanneer het COVID-19 virus voorbij is, dat de mensen weer met Vakantie willen. Weer even bijkomen van de hectische tijd. Eindelijk weer even lekker veilig de deur uit. Hotelletje, stacarvan, vakanthuis of creperen (lees als kamperen). Kinderen kunnen weer de vrije loop nemen en de tablet en telefoon weer aan de kant doen. Man, Man, Man, wat kijken we hier naar uit.

Wat is jullie favoriete vakantiebestemming? Plaats het in een reactie onderaan dit bericht.

Festivals bezoeken

Het Nederlandse Festivalseizoen leeft als nooit te voren. Behalve dit jaar 2020. In 2019 bezochten bijna 20 miljoen mensen, uit binnen- en buitenland een Festival in Nederland. Voor nu wordt alles somber ingezien. De publieke evenementen zijn tot nu toe t/m 1 juni 2020 afgelast. Het zou zo kunnen wezen, dat dit wordt verlengd en dan is het Festivalseizoen wel op zijn einde…:

 • zonder dat je 1 keer hebt kunnen genieten van het mooie weer en verkoeling zocht in de tent
 • een dansje hebt gedaan op je favoriete muziek
 • nieuwe mensen hebt leren kennen
 • en jezelf naar een andere dimensie hebt geholpen

Hoogstwaarschijnlijk hebben de meeste festivalgangers ook al voor honderden € aan tickets thuis liggen, die waarschijnlijk voor volgend jaar gebruikt mogen worden. Aan de andere kant, bespaard het wel enorm veel geld. Maar wij, van de 10 leukste, hebben toch liever een Festivalletje dan geld besparen.

nummer 8

Stappen en de boel op stelten zetten

Er zijn ook genoeg mensen die een Festival maar niks vinden en liever los gaan in de shotjesbar, kroeg of discotheek. Ook voor hen zal het een hele verademing zijn om weer samen te mogen komen in hun favoriete weekend honk. Lekker een drankje doen, een dansje en hier en daar een sjansje.

Hopende dat de kroeg eigenaren, in deze Corona tijden wel eindelijk een keer de vloer goed laten schrobben, zodat je niet bijna je schoen kwijt bent, bij elke stap die je maakt.

Je favoriete barman of barvrouw staat al met smacht op je te wachten.

nummer9

Dagattracties voor een lekker dagje uit

Wat hebben we dat gemist… Nederlanders houden van een dagje uit. Kijk je er ook weer naar uit dat je lekker met je vrienden, gezin of date weer een dagje uit kan. We geven je hier wat inspiratie:

 • De Safari (tour in) Beekse Bergen, Hilvarenbeek. Lekker met je auto door de wildernis rijden, tussen al de grote dieren. Een hele geweldige beleving. Naast dat er een heleboel (bijzondere) dieren zijn, zijn er ook 23 speel attracties en er is zelfs een mogelijkheid om te slapen tussen de wilde dieren
 • Walibi Holland, Biddinghuizen. Dit pretpark is bij iedereen wel bekend. Ze hebben veel vette attracties zoals de achtbaan Goliath (1,2 km lang, 46,8m hoog, topsnelheid van 106 km/h en duurt 1,10 min) of de Untamed (1085 m lang, 36,5m hoog en een topsnelheid van 92 km/h) of ga Skydiven op 54m hoogte
 • Binnendieze: Historische rondvaarttocht door de smalle waterlopen in het centrum van Den Bosch. De enthousiaste schippersgids neemt je mee langs de prachtigste plekje en vertelt ook de historie die Den Bosch rijk is
 • Paleis op de Dam, Amsterdam. Altijd al een keertje willen kijken in het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem Alexander? Bezoek dan na het COVID-19 virus, het Koninklijke Paleis Amsterdam. Het is bijzonder om te zien hoe de Koninklijke gasten worden ontvangen in de imposante zalen en salons. Een unieke kijk 1 van de Koninklijke huizen. Ook leuk voor kinderen als ze bijvoorbeeld nog opzoek zijn naar onderwerp voor hun spreekbeurt.

We gaan hier verder niet uitgebreider op in. Wellicht komt er nog een “de10leukste dagjes uit” in de nabije toekomst.nummer 10

School afmaken

Het is een raar schooljaar zo. Ik weet nog wel uit mijn eigen schooltijd dat je zou willen dat je al vakantie had. Nu is dit de orde van de dag. Scholen die al een maand gesloten zijn en nog minimaal een paar maanden dicht blijven. En hoogstwaarschijnlijk de rest van het schooljaar ook dichtblijven. Vooral de laatstejaarsstudenten en de kinderen die van de basisschool naar het voortzegt onderwijs gaan, zijn de dupe.

Voor de studenten die overal ter wereld op stage zijn, is het ook geen pretje. Ze kunnen niet gemakkelijk naar huis in verband met de lock down. Het is juist nu de tijd om zelf het voortouw te nemen en zelf te gaan studeren. Initiatief tonen.

De kinderen van de basisschool moeten elke dag huiswerk maken. De scholen zijn initiatieven gestart met Online lesmethoden. Je wordt wel creatief in de tijd van crisis. Wat dat betreft is dit een goede voorbereiding op de toekomst.

Voor de ondernemers/geïnteresseerden die zich echt vervelen in deze tijden en zich willen verdiepen in hoe ze geld kunnen verdienen aan hun website, is hier de link naar een Online Marketing training. Doet jou bedrijf nog niet aan Online Marketing? Dan leef je onder een steen en loop je veel omzet mis (ook in deze Corona tijd).

Wat ga jij doen zodra alle Corona ellende voorbij is? Plaats hieronder je reactie…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top